s3bp5 bersama kenangan2 kita bersama..semuanya dalam ingatan kita-aziah..mira..jaz..ema..along..zura..mina..akma..hanim..eana..yuni..hani..farah..ian..pijah..siti..daus..fathi..izzat..ashraf..fadhli-2011/2012-->SMK SERI JEMENTAH(2006/2010)---aziah..ifah..arapah..ina..aini..epi..ayu..ain..nadia..alya..zairil..farez..jannah..fazilah..soon fatt..ley sheng..woon keat..ong k selvem..malah..wani..ka jun..hong in..hui si..wei hong..-->SK JEMENTAH(2000/2005)-aziah..wani..nadiah..piqa..eza..yana..sifa..wani..malah..qilah..farah..nabilah..aini..arapah..ifah..fuzah..epi..nadia..ayu..iman..kimi..hasif..akhyar..mamat..hariz..zairil..farez..

Wednesday, 8 February 2012

scene 3

kali ni lain pulak citernye~hehe#.aku sekali lagi mendapat award buat perkara yang mengharukan si die-(kali ni hanya aku dan die).hanya aku dan die.hanya dengan perjalanan ke melaka..sudah cukup untuk membuat kan aku tersenyum girang-walaupun tutor tak siap.ahh!!lupekan ttor seketika sewaktu menulis.haha#aku memang dah buat lame video ni cume tak la se-'gah' yang aku present kat die.khas untuk die.macam aku ckap di scene 2 tadi.perkara yang aku susah lafazkan pada mulut.aku akan lafazkan melalui kata2.jujur..aku tak pandai nak menuturkan dengan suara.ikhlas aku katakan."jom imbas kembali" tajuk video pendek aku kali kedua untuk orang yang pernah membimbing aku tentang sejarah."belajar la sejarah melalui sejarah orang lain".haha-memang sangat2 bersejarah aku pabila mendekati die.klasik sungguh lagu aku sampai romate2 aku.."ape aziah?lagu rakyat!!oo my god."..haha.apa2 pun aku suke lemak manis n tebang tebu.happy lagu tu-leh relate waktu die rindu aku,haha.aku suke berpantun dengan die.aku suke bermadah dengan die.die kata aku cute.die kata senyuman aku sweet.die kata lirikan mata aku leh buat hati die terpanah.die kata aku ada lesung pipit n timbul waktu aku betul2 tersenyum sampai telinga baru leh nampak.haha-sekali lagi aku tersenyum waktu aku mencoretkan dalam post aku ni.-entah kenapa malam ni aku tak leh tido(gara2 air tin nescafe+ nescafe buatan sendiri la ni).sebelum check out.aku bagi die tengok.just dengan earphone."click"..die melihat n ending dengan berlari masuk toilet n buang hingus kot-haha#tounching.apa2 pun apa yang aku tulis tu ikhlas.jujur.aku tak tau keikhlasan aku tu benar2 ikhlas atau tidak.sebab hanya orang disekeliling aku je yang mengetahui sama ada aku ni orang yang ikhlas atau tidak.-fikir2 n komen ye..
untuk si die~
maaf...kali ni saya xsempat nak simpan n ikat duit macam dulu2.tak sempat nak beli barang2 cam yang saya bagi cm dulu.hanya itu yang saya mampu cipta untuk anda.
selamat hari lahir saya ucapkan disini.jika benar bintang n angin bayu malam ni leh bawa ungkapan itu pada mu.
saya la orang tu dan berharap ungkapan itu hadir tepat pada hati anda..semoga hidup mu bahagia.saya ingin menjadi seseorang yang leh memimpin anda.begitu juga anda.saya ingin anda memimpin saya.saya ingin menjadi orang pertama yang ukirkan senyuman pada bibir anda.saya ingin menjadi pendengar setia anda.saya ingin menjadi penyimpan rahsia anda.percaya la..anda antara yang penting dalam hidup saya..kalau boleh.hari2 saya ingin temankan anda.ingin bagi support pada diri anda.
semoga anda bahagia..semoga anda berjaya dalam hidup anda dunia akhirat.
banyak lagi yang saya ingin luahkan disini tapi cukup la sebahagian sahaja.yang lain,anda telah baca pada video yang saya cipta..
selamat hari lair buat anda~
-kata2 ni semua aku luahkan disini biar ia tak hilang dari memori aku walaupun aku dah takda kat dunia ni...

scene 2

kali ni lak buat pertama kalinya.aku melafazkan kata2 'i love u' terhadap dia.sehinggakan die menegeluarkan air mata.sekian kalinya aku berjaya-buat orang sedih.aku ni bab2 touching2 kan orang memang pandai.
aku malu.takut.sebab aku tak pernahpun melafazkan nya.mungkin dia pun tak tau akan perasaan aku kat die.tapi tu la yang aku buat khas untuk tarikh 3 jan yang lepas.aku tak sangka.aku berjaya.membuat si dia.dia.dia dan dia meleleh.(4 orang semuanya).erm.agak pelik tp itu yang berlaku.hanya dengan sebuah video pendek berserta speaker komputer yang berbunyi2-maklum la lame punya speaker.ikut hati nak beli baru tapi itu hanya kehendak semata-mata bukan keperluan pun.tepat pkul 1 lebih.aku tekan click.1st2 ok je..sengih2..tapi tangkap ayat kat 1 tempat tu.sume sunyi.termsuk aku skli terasa bagai nak menangis.rasa sedih.dan aku tau isi hati aku sampai tepat pada mereka.wow-superb!memang tak sangka suasana yang ceria masa tu bertukar jadi hiba.jadi sedih.jadi drama sedih.drama berpelukan umpama dah lama tak jumpa.memang mengharukan.video kenangan.video yang mencoretkan segala isi hati aku pada dia selama ini.aku patut bersykur sebab aku ada die di sisi aku.tapi ada sesetengah2 orang kehilangan die lebih awal.aku patut menghargai.sebab die tiada ganti.die sanggup bawak kita kehulu dan kehilir selama 9 bulan.apa2 pun aku tak pernah ungkap perasaan tu.aku tak tau kenapa.tapi kalau aku sayang.aku selalu tunjuk kan guna perbuatan.aku susah nak melafazkan.kalau lafaz pun sms je.sebab aku tau..hati aku ni keras sikit walaupun kadang2 orang kata aku ni 'mulut manis',pandai main kata2..tapi tuk sekian kalinya perkataan sayang.memang payah sikit.macam ada chewgum kat mulut.haha#.
tentang video tu?erm perlu di poskan ke?aku rasa tak perlu kot.cukup la sekadar kalian tau melalui kata2 aku kat post yang ni-video tak perlu tunjuk la maksudnya.ada paham?haha#.
video tu terlau private bagi aku.hehe.bila aku sedih.bila aku stres.aku akan tengok.sbb tu ikhlas aku buat tuk die.
kepada die yang aku cintai~
"mungkin diriku tak pernah meluahkan..
mungkin diriku tak pernah melafazkan..
tapi cukup la sekadar melalui perbuatan walaupun
orang kata menunjuk kan perasaan terhadap seseorang hanya melalui perbuatan tak mencukupi..
tapi hanya itu yang diri ku mampu ungkapkan terhadap dirimu.
diriku masih mentah.
masih lemah..
yang pasti kau masih di sisi aku walaupun jarak memisahkan kita.
kau setia menemani aku..aku jatuh..kau hulurkan tangan tuk mengagkat aku kembali.
aku takut..
kau mengusap aku agar aku sentiasa bersemangat..
kau la segalanya.
jika mampu bulan malam ni boleh menyampaikan kata2 sayang dan rindu ku padamu..
sudah pasti aku lah orang pertama yang menyewa bulan tuk menghantar pesanan rindu dan sayang padamu..
dirimu..
terima kasih atas susu yang kau berikan.
terima kasih atas pengorbanan yang kau hadiahkan
terima kasih kerana melahirkan.
terima kasih untuk segalanya..
cuma satu pintaku..
"bersabarlah"..
jika aku mampu menggatikan mu..
aku la orang pertama yang akan mengantikan kesakitan mu tu
aku la orang pertama menjadi pengubatmu.
itu janji ku..
walaupun ia adalah dengan menukar nyawa dengan mu sekalipun.
aku sanggup lakukan.
sekian luahan dari diriku buat dirimu....




scene 1

bintang malam ni berkedip2.umpama kerdipan yang tak pernah lupus..sentiasa berkerdip meneman kan bulan yang cerah pada malam ni.bulan purnama malam ni.kebiasaan nya pabila aku tengok bulan yang cerah.terang.confirm2 aku terbayang sume benda yang indah.memori2 aku sepanjang kehidupan aku.kadang2 muhasabah diri gak.banyak benda bermain kat kotak akal aku..terlalu banyak sangat sampai aku rasa satu pun tak mampu aku coret kan kt sini.yang aku tau..sume memori2 tuk aku luahkan bersama bulan.bersama bintang.bersama awan.bersama alunan air dan desir2 pasir.sume nya akan aku relate kan dengan kehidupan aku.aku tak tau sejak bila waktu nya aku mule menceburi diri dalam penulisan tanpa kata2 melalui suara.tapi yang pasti aku mula minat sejak aku sekolah rendah.mungkin sebab aku suke berangan.suke bermimpi sesuatu yang sudah terang lagi bersuluh tak akan menjadi realiti.aku suke bayangkan didalam watak yang aku hidup kan sendiri dalm hidup aku walaupun bukan realiti ini sentiasa menang..sentiasa menjadi hero dan heroin.haha#.klaka kan.tapi tu la yang kadang2 buat aku rasa happy..permainan hidup aku sendiri.haha#.kadang2 klaka bile pikir2 balik.
'ape la aku ni'..pelik tapi still keras hati untuk teruskan gak walhal aku dah tau efect nye ape.pelik kan aku ni tp aku rase kepelikan aku ni la jd keistimewaan aku sebenarnya.cewah-bajet baguih no..haha.gelak untuk sekian kalinya.ape2 pun ni la hidup aku.kita tak boleh buat orang mengawal gerak dan tarian hidup kita sebab hidup kita..adalah permainan kita sendiri.kita umpama pemain dan kita lah yang akan mengatur strategi.manusia tak kan pernah puas melihat manusia yang lain.mereka menganggap diri mereka coach terhadap diri kita tapi hakikat nya,coach hanya membantu.dan pemain la sebenarnya yang perlu mengatur gerak geri serta perangkap untuk melemahkan pihak lawan.semuanya mental dan fizikal pemain sendiri.anda?-relate kan dengan kehidupan anda.
banyak sebenarnya yang aku blaja bila aku melangkah ke dunia alaf umo 18 keatas ni.banyak benda yang aku mula faham tentang dunia luar.yang penting..mental dan fizikal kene kuat.kalau tak kuat cam mane?-umpama kita sendiri menjadi pemain yang terkena perangkap sendiri.


bukan itu yang kami mahukan.

bukan itu yang kami mahukan.bukan hanya sekadar ungkapan biasa yang kami lontarkan tapi mempunyai maksud yang tersendiri.tidak hanya sekadar mereka-reka tapi tu la hakikatnya.kami dah cuba.kami memahami apa yang kalian sume fahami.tapi kenapa jalan kami tidak seiring dengan kalian.kenapa.n kenapa.(otak aku berlegar-legar memikirkan)-fine!takda idea pasal ini.tapi..aku tetap nak menulis sesuatu.kami tidak bermaksud untuk menhampakan.tidak bermaksud untuk mengecewakan.kalau itu yang "puan @ tuan"rasa.kami yang akan memperolehi nya nanti akan lebih sedih.anda tak tahu bagaimana kami berusaha untuk capai ketahap itu.walaupun anda melihat kami seperti anak2 kecil yang bermain2 seolah2 tidak memikirkan segalanya.tapi salah.itu anggapan yang dusta daripada anda.bukan kami.kami sangat2 mengharapkannya.kami sangat2 memerlukan nya.tolong la mengerti kami.tolong la fahami kami.kami tau anda kecewa tapi percayala..kami tidak sengaja mengecewakan anda.kami sentiasa berfikit agar kami tidak mengecewakan anda.agar anda trsenyum gembira bermain2 dengan kami.
coretan yang ditulis ni mempunyai dengan maksud yang berbeza.hanya mereka yang mengerti saja mampu memahaminya.
maafkan kami wahai anda...

baba & nyonya#

gerak & geri serta langkah susunan.pasti anda sume terfikir yang mereka adalah melayu.apetah lagi melihat baju nye.wow!superb.tu la baba n nyonya.kali ni aku tak de nak citer pasal baba & nyonya la sgt kan.haha#.tapi "relate" dengan baba n nyonya.erm..
means..
aku melangkah pergi ke negeri yang terkenal dengan baba n nyonya.scene yang aku rase sgt menakjubkan.haha.memang betul ungkapan yang aku buat "travel is the best teacher".mmg sgt2 travel la kn.pusing ibarat tau je jlan.pusing2 jumpa bende yang sama.haha.kami rasa kan kami dah ibarat cam orang melaka dah sebab masa sesat tu..aku rasa cm sume tempat kat melaka aku dah g.even aku tak singgah pun tengok scara dekat.haha.hebat kan.hehe..
apa pun..erm..
best....tu la sebenarnya pengalaman hidup.aku mmg msih mncari hidup ku.kadang2 aku rasa cm aku hidup bukan kerana diri aku tapi kerana orang lain.aku masih mencari2 ketenangan tu.masih mencari..dan aku berharap Dia menemukan nya terhadap diriku.

Sunday, 5 February 2012

resepi#

aku menerjah kembali ke ruangan ni.bukan tuk suke2 tapi tuk mengekspresskan diri.(cam bas ekspress la pulak)haha.kali ini kita bercerite lak tentang perjalanan ku yang hanya tak sampai 2 jam pun.melalui bukit yang leh berdengung telinge bila lalu.-pressure kuat sangat.tu yang berdengung~okeyh#.tak payah cite pasal fizik kt sini.kite cerite pasal air terjun..dan berbekalkan seperiuk tomyam.haha.lawak#.erm alkisah menunjukkan cooker gas .wahh nak tunjuk baru beli la tu.haha.gelak sekali lagi.
terus2 je smpai,cepat2 je "klik" periuk tomyam..menuggu sehingga panas.lalu diletakkan didalam mihun n dimakan panas.fuhh sedap.pandai akak aku masak.-perfect,dah leh kawen dah.
tengah2 syok makan.slurpp..slurpp..sedut mihun.ade lak orang lalu depan aku cakap.."bau tomyam la"..@ "uihh siap masak lagi..mintak sikit leh"..haha.nampak.nampak.nampak.bau tomyam die menusuk keseluruh kawasan air terjun.fuhh agak nye bau smpai puncak kot.haha.puteri gunung ledang tengah beradu kat atas tu..pastu tbe2 bau "siapakah yang telah mengganggu tuan hamba beradu.berbau tomyam"-aik tau lak puteri gunug ledang tu bau tomyam kan.haha.puteri pun educated tau.dok zaman moden.confirm2 la tau.hehe#.
tp memang best.sebab aku rase tenang bile tengok air yang mengalir.tumbuhan yang menghijau.sume tu ciptaan Nya.terase diri ni patut bersyukur sebab diberi organ penglihatan tuk melihat sume tu.melihat tomyam akak aku.haha.terima kasih akak!hehe.(bodek nnti die bawak jalan lagi).aku siap mandi lagi kat sane.tp last2 memang la..hacumm..hacummm....demam berlaku~maklum la kan kulit manje.tak pernah rase air sesejuk malah lebih sejuk dari air batu.
harapan aku lepas ni nak gi ngan geng2 kembara aku lak..budak aras + geng klas.
hopefully be a reality.

Ungkapan#

assalamualaikum...


kali ni diriku datang kembali setelah sekian lama tidak mengupdate blog ni..rinduu.."sorry sygku...i lme xupdate u"..kali ini aku nk ungkap sesuatu...I Love U..
I Love U..I Love U...haha.sekali lagi kita gelak..ayuh!!haha..cukup!cukup!cukup!..
tp.pernah tak "korang" terpikir ungkapan secantik n seindah maksud nye ini dilafazkan di tepi tong sampah..or bau smpah.haha.lawak der.
babak 1:
si A: awk...sy syg kan awk..cewahhh.ayt gile cun..masyuk je.lembut je..umpama kek kat pasar malam.
tp tengah2 si B tangkap feel..ade lak bau yg xenak..toleh kiri toleh kanan..kuang2x.tempat sampah...terbantut si B nk feel cintan cintun.haha.pernah ke anda terpikir sume ni.
haha.sume ni realiti.tak mungkin tak berlaku.tp takkan orang nk cite bende2 ni.malu weyh.jatuh status berserta maruah.
aku cume trpikir je perkara2 ni.jgn lak korang pk bukan2.hnya sekadar mitos yg melayang dalam fikiran aku yg sgt2 genius berfikir.(perasan je genius).hehe.so cnclusion nye.kpd sume pasangan2..klu nak ungkap tu toleh la kiri kanan..kot2 korang lafaz kat tempat pembuangan sampah lak.haha#