s3bp5 bersama kenangan2 kita bersama..semuanya dalam ingatan kita-aziah..mira..jaz..ema..along..zura..mina..akma..hanim..eana..yuni..hani..farah..ian..pijah..siti..daus..fathi..izzat..ashraf..fadhli-2011/2012-->SMK SERI JEMENTAH(2006/2010)---aziah..ifah..arapah..ina..aini..epi..ayu..ain..nadia..alya..zairil..farez..jannah..fazilah..soon fatt..ley sheng..woon keat..ong k selvem..malah..wani..ka jun..hong in..hui si..wei hong..-->SK JEMENTAH(2000/2005)-aziah..wani..nadiah..piqa..eza..yana..sifa..wani..malah..qilah..farah..nabilah..aini..arapah..ifah..fuzah..epi..nadia..ayu..iman..kimi..hasif..akhyar..mamat..hariz..zairil..farez..

Monday, 30 April 2012

cikgu memang suke buat peace kan..

^
I
I
I
I
I
-NURUL FAZLINA BINTI OTHMAN-
asyik mention jer name die.kalau die bace mesti die seronok + bangga.
tak pelah kan..sekali sekala letak name die.biar xlupus dalam ingatan aku sampai bila-bila tentang mentor aku ni..
die..susah nak cakap..jujur masih terngiang-ngiang butir bicara die..sore die...mata die...jelingan die..gelagat die..semuanya bermain di kotak minda aku..dan yang pastinya..aku akan sentiasa save tentang die.supaya tak kan luput cam tarikh expired bile beli barang..
aku ingat lagi masa nak buat bbq..
aku kaget bila die call aku.dia cakap semua ayam die dah potong..die dah basuh.bahan2 semua die akan tolong blend.
dalam hati..baik nye die.
haha..teringat pulak la...aku mase tu tak angkat phone..die call..
dan yg paling aku ingat..
cikgu faz:"sy blend sume t korang gaul2 je k"
sy akan call awk.tapi make sure letak la handphone tu
sebelah telinga awk.
habis kredit sy tau...
aku:alaa kedekut la ckgu ni..sy ni call cikgu..
gnti balik kredit
cikgu faz:eh eh..die yg volunteer nk call eh..
hahahha
antara2 nye la./
yang pastinya lagi
cikgu faz:nnt kejap lagi sy nak siap2 kan
aku:sy dtg umah ckgu tolong ye..
korang tau tak apa reaksi die...
haha
**********
die ..
menjerit cakap xxxxxxxpayahhhhhhhhhhhhh!!!!!!!!!!!
hahahahahha
takut la tu..(umah die bersepah la tu)hehe
aku rase mase die cakap tak payah tu..bergegar kejap kot KMNS...
leh ribut aku rase dgar sore die..
elok2 panas leh jadi guruh..
******
oleh sebab kebaikan die asyik call aku..
aku bg la die something
aku rase segelintir drpd korang tau kot..
so xyh mention la
nnt jd xikhlas pulak.
-taknak menunjuk-
kami berbalas2..kejap die bg..aku pulang..then die bg blik..pastu aku pulang..
smpai kan jiran sebelah meja die pun pelik sebab nampak kteorang ckp bisik2..
rase happy cikgu..
cikgu tau tak..
selalu masa mentor mentee
cikgu selalu takda
kami selalu rasa macam kami terpinggir..cikgu selau sibuk pergi kursus la ape la.
kalau mentor mentee selalu je suruh orang ganti..
mood:sedih
tapi
kami tau cikgu ingat kami..
terima kasih cikgu..
erm...aku suke cuit hati cikgu..
sebab aku rase bile aku cuit hati seseorang...aku dpt bace sesuatu tentang diri die..
same jugak la macam si dia ni..
die memang keras..ganas..tp bile aku salam die..bila aku kiss die
aku dapat rasa ada electron flow..(electron flow dari anode ke cathode)-INGAT TAU!
-tapi sayang tak kuar pun masa CHEMISTRY PAPER 2 kan-
"kau".."aku sepak ko".."aku sepak kang"..haha
sentiasa aku ingat..
-die die sebut waktu aku dan ian mintak die ajar kami-..
die ckp macam tu sebab mulut aku cakap..
"sy sedar sapa la kami ni"..hahaha
-sorii cikgu-
-saje je nak usik-
banyak perkara yang aku rasa susah nak lupa pasal die..
die pernak belanja kami ayam percik waktu kami nak berbuka puasa..
-aku takda gambar ayam percik tu-
so tak boleh aku nak post kat sini
***********
dan yang paling aku ingat...aku dah lama tau FB die..die cakap korang tak kan dapat carik FB sy..aku menyahut cabaran cikgu..haha
finally aku find it!-sejak sem 1 lagi..
tapi sayangnye..
cikgu approved
dan
cikgu removed...
hahahahah..
kelakar ada..geram ada..
***********
selain tu..
aku pergi pasar malam
serius aku pergi dan aku nampak cikgu wani..
tapi aku pelik
pasal apa minah belakang die ni menyorok
aku amati betul2 takut2 cikgu ijah..
tapi bile aku pandang tudung..
tak mungkin!
sebab cikgu ijah tak suke pakai tudung indon
aku tengok kaki dan cara die jalan..
fine..
aku dah dapat tau..
haha
die la-CIK NURUL FAZLINA BINTI OTHMAN-
haahha..memang klakar..sebab aku malu..die malu..
bile kami bertembung..serius..die takut2..dengan muke berkerut die..dan aku..sengih2 cam kerang busuk,.
yang pasti aku tunduk.tunduk..tunduk..
die pun tunduk..
aku tunduk die tunduk..
kami saling tunduk menunduk
memang klakar..
-kalau masa tu boleh rakam..dah lama aku record-
serius aku gelak sebab aksi aku+aksi die..
aduiiiii menggeletek jiwa
************
banyak lagi sebenarnya
buat masa ini,ni jela yang otak aku ingat..
yang penting
masa kali terakhir jumpa waktu nk serah kan kunci..
sedih nya...
die kiss aku betul2...
bukan macam selalu die buat...
tapi kali ni getar hati rasa lain sangat..
rasa sedih,sayu...
rasa macam perpisahan tu akan selamanya..
die cakap
"awak nak kan sebenarnya"
haha
aku balas kiss die tu..masa tu memang hati aku kata aku sayang die..
sayang seorang adik kepada akak..
aku cakap "cikgu mesti rindu saya nanti kan"
die cakap..
eh tak.."saya akan dapat students baru"
masa tu baru aku sedar..
ada orang lain lagi yang akan menmpang kasih die macam mana kami menumpang kasih die selama setahun..
dan..
aku pun cakap la
"betul la tu"-nada sedih..
masa aku toleh..aku nampak lambaian terakhir die..
lambaian dengan senyuman die...
mungkin ke aku akan dapat tengok senyuman dan jelingan iras-iras wardina lagi??
mungkin ye mungkin juga tidak..
die...
seorang akak yang penyanyang
die bagi kami pinjam hati die..tempat kami bermanja..
tempat kami bergembira dan tertawa dengan keletah die..
kini...
kami tak dapat lagi..
dah tak dapat nak usik die..
dah tak dapat nak tengok senyuman die
dah tak dapat nak tengok die marah kami
-KAMI RINDU-
-KAMI RINDU SAAT2 ITU-
sampai bile2 kami akan rindu....
untuk selamanya...


khas untuk cikgu---->
jika langit boleh menjadi cermin
kami la orang2 tu yang akan menyewa langit untuk menatapcikgu hari2.
buat cikgu faz:
masih terdengar sore cikgu...
masih teringat senyuman cikgu
masih tergambar telatah dan keletah cikgu..
kami akan jadikan ia sebagai kenangan manis kami sampai akhir hayat kami...
-untuk mu si bunga tulip-
tulip tu sebab simple but still nice..
that is the reason





Saturday, 28 April 2012

------>bersambung kembali pada cerita si dia..
erm aku ada gambar berdua ngn die..
satu2 nya gambar yang bila aku rindu die..
aku akan tengok..

banyak benda yang ingin aku coretkan pasal dia.namun,tak tertulis kerana sukar nak gambarkan.
sebab..
mentor ku ini...
jenis selamba...rock2...haha..pada awal2 sem dulu..aku rasa dia tak pernah pun ingat aku.aku pun tak tau macam mana dia ingat aku..mungkin hari2 tengok 'buku program mentor mentee' kot sampai hafal nama aku..hehe..
erm...die..die...die..ape aku nak cite pasal die ek..erm
nama?
aku dah mention post2 aku sebelum2 ni.
jadi tak perlu la..nanti mentor aku ni over famous lak dari student die ni.
aku kalau tengok die..aku akan amati muke die betul2..sebab die selalu buat muke..haha
tak dapat disangkal lagi..bile bercakap ngan die..die akan kerut dahi die..pastu bukak sikit mulut die..pastu angguk-angguk kepala(tanda paham kot apa yang aku cakap)..haha
itu la die..
ada cara tersendiri..
ada gaya tersendiri..
tak perlu menyerlah atau dieserlahkan..
sebab dah memang terselah..
die..
garang..
mule2 kenal serius memang kecut perut aku..orang yang buncit pun leh kurus kat perut bile tengok die.serius takut!
tapi aku..buat2 tak takut la kan..
aku ingat lagi waktu mule2 dlu..masa orientasi..
die marah aku..masa tu slah sorang dari member prak aku..-pali-
die baca apa yang da kat kertas die.
kami gelak sebab dekat kertas die takda apa-apa.tu je..
tp ingat lagi
die buat muke garang+bengis die kat aku.
die cakap aku gelak bile orang bercakap..
cube bayangkan kalau aku kat tempat pali-
huhu..merona merah muke aku dan member2 sebelah2 aku.
walhal yang kami gelak bukan die..tapi kertas die yang kosong.
masa tu aku mula rasa ketakutan aku pada dia double.duble takut.
serius.sangat takut.aku tak berani dengan die.
tapimakin lama makin aku selesa dengan tingkah laku die.
die jenis terus terang.kalau dia marah..die cakap die marah..die lepas kan je semuanya.lepas tu die tak simpan dalam hati.--bagus la--
dan aku ingat lagi masa aku memperkenalkan diri aku..
aku cakap nama saya............
boleh panggil aku epal..
die cakap..
awk sanggup ke orang jerit dari jauh panggil awak..
"epal!!!!epal!!!!!"-haha untuk sekian kali nya aku tersenyum lalu ketawa kecil semasa mencoretkan nya memori ini..
aku ingat lagi masa ambik gambar praktikum..
aku berdiri sebelah die..aku malu.gugup..bangga pun ada...
hehe..-perasan la aku ni-
then waktu mentor mentee..
ada sekali tu
die ajak kami bergabung dengan mentee cikgu wani dan cikgu???(aku tak ingat cikgu tu sapa)
masa tu die suruh kumpul ikut negeri dan reka satu lagu..
lagu tu kene tunjuk yang negeri asal kami la..
aku??
-johor-
apa lagi..
kami berzapin la..
hahahahahhaha
"singgah di muar..singgah di muar makan mi bandung"
-tu je yang aku ingat-
lepas tu sampai lak turn budak negeri sembilan bergabung dengan selangor tak silap aku.
dorang nynyi lagu pokok.
alkisah nya.member aku yang sorang ni.
tang tang tang tengah nyanyi..
tanya sama pokok,apa sebab goyang..
nanti jawab pokok,angin yang goncang..
.......
-korang nynyi sendiri la-
***
tibe2 member aku..
jeng jeng jeng
***
die rap kan lagu pokok tu.
serius
aku nampak cikgu gelak..die tutup muke..die nak tahan.tapi
xboleh!
antara memori aku..
aku nampak die gelak..tak sangka orang garang pon pandai gelak.hehe
satu lagi yang aku ingat pasal die.
masa last mentor mentee..
die marah..
macam apa yang coretkan dalam picture2 die.
memang betul masa tu hati aku macam kene hiris.rasa sakit sangat.sampai rasa
ya Allah,apa aku buat pada insan yang bergelar cikgu ni..aku tengok die.
die luahkan..
"awak tak respect pada saya pun kan"
"kalau dari sekarang awak tak belajar cara nak respect orang"
erm........
aku nampak muke marah die.
dan..
bila die cakap
die mesti pandang muke aku.memang tuju khas semua tembakan-tembakan dia untuk aku agaknya.
aku rasa hati aku memang dah kene letup dengan peluru dia
hati aku dihantui rasa bersalah yang amat sangat.
die keluarkan semua perasaan die pada wajah die.
aku nampak muka die.aku baca wajah die.aku nampak dan aku nampak..
hati aku sayu..
sayu sangat..
bukan sebab simpati..
sayu kerana sedih dengan perbuatan aku ni..
tapi..
macam mana aku nak mintak maaf..
-takut-
tapi lepas tu..
aku himpit die..hehe..
aku himpit..n cuit die..aku cakap sorry..cikgu 
sorry...cikgu..
die senyum..
"ish xde pape la..sambil tepuk2 aku"
alhamdulillah..lega.
die tak marah..
die belanja mi kari..
die kata "ni je yang saya mampu"
---------->kami tidak meminta pa-apa dari cikgu..jujur dari hati kecil ini..cukup la sekadar cikgu mengingati kami sampai bila-bila pun dah amat kami hargai..
cikgu..cikgu sayang kami tak?
aku ingat last mentor mentee ni..semua orang salam dan kiss die.
haha
sekali lagi aku buat kekejaman atas die..
aku salam dan kiss 5 kali..
then aku kiss 5 kali lagi..
hahahahhahahahha..
die tak perasan mula-mula.lama2 baru die perasan..die malu..die tutup mulut die.hahahah..sweetnye cikgu-
tak tipu saya memang jahat cikgu..jahat sangat..
suke tengok gelagat die..




erm hati kecil ni masih tidak mahu lagi menekan papan kekunci untuk menceritakan kisah insan2 yang lain..
masih belum puas lagi hati ini untuk mencoretkan tentang diri insan yang bergelar 
-NURUL FAZLINA BINTI OTHMAN-




iini la dia..-NURUL FAZLINA-






masa ni...takut sangat..memang sejujurnya aku memang menyangka bahawa pertemuan terakhir kami di library.tapi tibe2 msg flow sampai mengatakan di kafe.dan....aku memang target..ala..cikgu mesti lambat punye..
so
aku pun melambatkan langkah aku untuk berjalan.aku tukar pakai tshirt sebab aku dah janji dengan mira nak main squash..
sekali..
tup tap tup tap
die dah sampai
serius...
aku tak perasan die pada mulanya.
dan bila aku toleh dan mata kami bertaut.aku nampak mata die tajam.aku nampak muke die sedih.aku nampak semuanya.die ekspreskn semua di raut muke dia tanda tak puas hati..






cikgu suke buat peace






































cikgu tengah buat flash muke..haha


"tengahri makan mi"-saya xminat sangat..saya lebih suke nasi//


cikgu wani n cikgu syam tengah curi mi kiteorang..hehe


*****
Bab 2

sesi oreintasi bermula.kat sini aku merasa lain sangat.biasa la baru lagi kan.serba tak kena.ada je yang rasa lain.itu la ini la.aku ingat aku dapat la satu kelas nagn member2 aku..sangkaan ku rupanya meleset.meeset jauh sekali.
ada anouncement"sila semak LDK anda di kafe"..waktu ni ramai pelajar berkerumun menyambar kafe.takut aku tengok.banyak manusia.dah macam buat pesta.saling bertolakkan antara satu sama lain.
aku check punya check..
aku nmpak 930819---------
LDK87
ape plak la LDK2 ni.aku pun tak paham.
tapi lepas je zohor..kami diminta untuk berkumpul kembali.
berkumpul dan masa ni la kami di kelaskan dalam satu kelas.lebih senang panggil praktikum la.(duduk matrik la aku baru tau perkataan ni)..sian kan???
hehe
erm lepas tu ape jadi..
yang pastinya masa tu..aku tak kenal pun dorang
serius tak kenal..
dlm hati..
gile cnform bdk2 ni pandai2..
kaki study bukan cm aku..kaki tido..
huhu..
ape2 pun relax..(aku kan macho)..heheh
then lokasi kami...
erm library...
library...
wahh library die bawah tanah ke...haha..
turun tangga bawah..kelas gitu~
aku duduk la sambil orang sebelah aku menyapa lembut/
"dari mana?"
aku cakap johor
aku tanya la balik..
"dari mana"
die jawab 
kelantan...
oo name sape?
name mira...
awak?
saya aziah...
gile la..aku memang menjadi bdk sopan santun mase berkenalan..malu2 kucing..hahahhahahah...
then tiba la masanya...
jeng jeng jeng...
derap kaki nya mendebarkan hati aku...
serius...
mungkin sebab inci kasutnya yang terlalu tinggi...pada hakikat nak menampakkan die tinggi sebenarnya..
maka datang la dia kepada kami..
dengan sebuah muka yang mat memberi aku persoalan..
ayat pertama yang keluar..
"leh tahan cikgu ni"
"macam wardina"
"adik beradik ke ek"
"name sape"
agak2 dah kawin ke lom"
huhu..
lalu die datang dan mengucapkan salam...
assalamualaikum semua...
kami menyambut dengan muka teragak-agak..
waalaikumslam...
firstly..saya nak cakap selamat datang ke kolej matrikulasi negeri sembilan..
seronok tak...ok..nama saya ...
***********
NURUL FAZLINA BINTI OTHMAN
boleh panggil saya teacher...ckgu faz...
umur saya?
Dirahsiakan..(haha tak yah rahsia sangat la cikgu)
serius saya dah tau...hehe
saya cikgu mathematics...
sy akan menjadi mentor awak...
so kalau ada pa2 bagitau saya....ok semua....
ok..
hari ni kite buat sesi berkenalan dlu...




-taknak la berkenalan ngan dorang dulu-
kita berkenalan ngan cikgu nya dulu..


ni ka library nye....sejukkk...leh beku


Wednesday, 11 April 2012

*****
Epilog Cinta


19 tahun.nafas yang naik turun ini sentiasa berfikir.sentiasa berputar.mencari jalan kehidupan yang tidak pasti lagi adakah kemenangan atau kegagalan yang akan terjadi di penghujungnya.kehidupan yang penuh dengan ketakutan,kesepian,kesunyian dan kehilangan sentiasa mengaburi penglihatan dan menerjah minda seorang anak kecil yang sentiasa keseorangan.anak kecil yang dibesarkan dengan penuh kasih sayang ditinggalkan keseorangan diawal pagi semata-mata untuk mencari sesuap nasi.anak kecil yang sentiasa menanti mamanya pulang menunggu di beranda untuk mencari tempat bermanja.anak kecil ini quddus.menurut perintah ibubapanya.abah          : jangan buka pintu ye kalau sesiapa datang..anak kecil :........sehinggakan pak long nya pun tak mampu merobohkan pintu yang kuat yang telah di kunci oleh anak kecil itu kerana ketaatan nya kepada ibubapa nya.semakin hari,semakin dewasa.dibesarkan di rumah nenda tercinta dengan kasih sayang secukupnya.dibelai,dipopok,ditatang ibarat minyak yang penuh.


*****
Bab 1


debaran mula terasa.anak panah menunjuk kan ke kiri.ke kanan.ke kiri.ke kanan.arghhh pusingnya kepala.
dan akhirnya..
abahhhhh...tu signboard.


dup dap dup dap!!
banyak perasaan masa tu.bangga,gembira,macam2 lagi.
akhirnya.."selamat datang ke kolej matrikulasi negeri sembilan"
apa perasaan kalian masa tu??nak jumpa kawan baru.cikgu baru.haha~
hari pertama melangkah.berkejar-kejaran dengan fail la apa la.namun sempat juga mata ini melilau melihat sekeliling kot2 dapat jumpa kawan yang boleh dibuat kawan.
kunci diserahkan.erm tingkat empat???huhu~semua nya perlu diangkat sendiri dan abah ku entah hilang kemana.


"arghh mana abah ni??orang nak angkat beg ni.erm..fine!angkat sorang2."
masuk bilik alamak.asing nya..sapa dorang ni._bahasa berbeza..


erm mula susun2 sambil melihat seorang laki teman bilik masuk melalui ekor mata.
"mak oi besar nya beg.nak pindah terus ke ape budak ni..haha(mulut jahat)"
announcement pun mula menerjah di gegendang telinga melalui corong speaker yang tak berapa nak baru.
"perhatian kepada semua pelajar"
anda diberi masa 30 minit untuk bersiap dan bersedia di wakaf untuk sesi orientasi bermula.sila pakai baju tshirt  berwarna biru yang dibekalkan.-lebih kurang macam ni la ayat nya.


kami pun bergegas.berlari lintang-pukang masuk toilet.
sesi orientasi pun bermula.tapi arghh!! panas..leh terbkar kulit..akak2 ni tak da hati perut ke.muke aku yang suci lagi putih akan bertukar menjadi hitam dalam masa 5 minit je.