s3bp5 bersama kenangan2 kita bersama..semuanya dalam ingatan kita-aziah..mira..jaz..ema..along..zura..mina..akma..hanim..eana..yuni..hani..farah..ian..pijah..siti..daus..fathi..izzat..ashraf..fadhli-2011/2012-->SMK SERI JEMENTAH(2006/2010)---aziah..ifah..arapah..ina..aini..epi..ayu..ain..nadia..alya..zairil..farez..jannah..fazilah..soon fatt..ley sheng..woon keat..ong k selvem..malah..wani..ka jun..hong in..hui si..wei hong..-->SK JEMENTAH(2000/2005)-aziah..wani..nadiah..piqa..eza..yana..sifa..wani..malah..qilah..farah..nabilah..aini..arapah..ifah..fuzah..epi..nadia..ayu..iman..kimi..hasif..akhyar..mamat..hariz..zairil..farez..

Thursday, 18 April 2013

//aku rindu abah mama aku
//aku rindu family aku
//aku rindu cikgu jun
//aku rindu kampung aku
//aku rindu cikgu2,lecturer2 aku
//aku rindu semua kawan2 aku

//semoga semua berada dalam keadaan sihat sejahtera
//dah lama rasanya tak balik kampung..sejak datang sini...sampai ni..sampai dah nak midsem..habis midsem
//aku tetap di sini.. -mengeluh-
//TRAINING>>>>>>cepat la habis
//kerja aku banyak dah tertunda
//asignment aku,project aku,system aku,semua tertunda
//test,kuiz aku.. berkecai...

//ape nak jadi ni aziah....
//-mengeluh lagi-
//takda apa2 nak tulis..cume kali ni..lebih kearah karakter2 yang lebih mengganas sikit..
saje buat protes disini.. 

/* rasa macam dah lama sangat tak taip kat blog ini... lamaaa sgt. sampai kan rasa nya..pembaca2 setia aku pun dah lari.. aihhh kawann..jangan la lari.. byk lagi nak cerita... 

Assalamualaikum ...
(lebih afdal.)
aku rasa pejam celik pejam celik..kejap nya masa berlalu
sedar tak sedar...dah jumaat..
sedar tak sedar...dah nak bulan 5
cepat nya masa berlalu..
padahal preparation exam final tak buat apa2 pun lagi.. projek banyak lagi tak siap...
ermm... aziah aziah... rasa macam nak muntah tengok kerja banyak sangat ni..
dah la midsem burn cam tu je..
orang lain sibuk dok cuti...goyang2 kaki kat umah..aku plak la rajin nk dok hentak2 kaki...dok lari2 tiap pagi..saja nak hitam kan kulit...
pelik pelik..
tapi betul jugak kata lagu tu
"siapa suruh masuk tentera.."
"sudah tahu cari penyakit"
"lebih baik duduk di kampung"
"tanam ubi dan tanam jagung"

-belajar untuk menerima keadaan aku yang sekarang..-

belajar untuk membahagikan waktu dengan sebaik mungkin
mudahan Allah sentiasa bersama aku dan kalian

apa pendapat kamu tentang orang yang solat dengan cepat..
maksud aku : baru je Allahuakbar..
tiba2 je dan roku'
kadang2 rasa macam was2..
yela bukan la nk kata kita ni perfect sgt tp mcm nak tahu la kan..
camne korang bace selaju tu...*kagum*
tiba2 aku terfikir
kita ni solat kadang2 nak laju...cepat siap..
solat tu umpama sekadar nak cukup kan syarat yang kita ni taat perintah Allah
tapi kita tak fikir
yang terima ke tak..
tiap solat kita tu..
terima ke setiap air wuduk yang kita ambil tu..
sah ke tak solat kita tu
kamu renungkan...
sekiranya nanti apabila ditimbang amalan..
dacing yang disebelah kiri tu berat berbanding kanan.
dan makin lama /..kanan tu semakin kosong dan menjadi semakin ringan..
disebabkan..solat sehingga takda tomakninah(tak tau eja)
mengumpat..sedekah tetapi tak ikhlas...
sia-sia je kan buat amalan..
hasil akhir nya takdapat..
sebab tu la aku membuat kajian
contoh:
mengapa ketenteraan pada masa kini...
dan pada zaman Rasulullah s.a.w berbeza..sedangkan pada masa Baginda..
Baginda tidak pun menggunakan kekerasan..
tidak pun rendam dalam longkang ke..sideroll ke,skuad jump berjuta kali ke..tak da langsung..
namun mereka tetap mantap..sanggup syahid..sanggup menggadaikan nyawa demi mempertegakkan Islam..
tapi kita sekarang...
nak kata pegang senjata tembak papan pun takut..
ni kan pulak berdepan dengan musuh 
memang gagal la kan..

salah satu dari faktor nya..
mudah je
kita flashback kembali
tujuan hidup kita 
sebenarnya..kita ni gagal dalam kehidupan kita disebabkan 
kurangnya keimanan..
dan ketakwaan kepada Allah..
itu sebenarnya sebab utama...
sebab nya kita ni dah menyeleweng..salah simpang dari tujuan kehidupan kita yang sebenarnya..
kita patutnya bersyukur..
sebab telah dilahirkan Islam
namun kita protes
Allah dah bagi aturan..tutup aurat
buat segalanya yang disuruh..dan jauhi apa yang dilarang
tapi kita degil
nak jugak ikut apa yang menjadi trend sekarang
iye la kan..orang kata kalau tak ikut trend
kuno orang nya..-ape peduli org kata...yang penting kita sendiri!!!!
so bangun...
jangan terperangkap dengan kejahilan dunia yang semakin menggila
bangkit!!!!!

jadi umat manusia yang hebat..sebab kamu telah dilahirkan hebat
teguhkan pendirian
fokus pada setiap perlaksanaan
agar kita menjadi umat manusia yang perkasa
yakin
terus melangkah...jangan gentar di medan perang
kerana kita mausia biasa..mereka jga manusia biasa
yang membezakan kita adalah
kuasa
namun
harus diingat
kuasa itu bukan lah segalanya
kuasa itu tidak menjamin apa2
kuasa menyebabkan kita lupa
siapa diri kita yang sebenar
*/